Bestyrelsen

Obs! Ændringer efter generalforsamling 16. marts 2018 er ikke rettet til endnu.

Lis 3 Okt 08Formand: Lis Andersen
Cand. phil. i dansk 1991. Oversætter og redaktør, helst af børne- og ungdomsbøger. Tidligere medarbejder i ICBS, et agentur for børnelitteratur, og før det specialunderviser i dansk, både for voksne og børn, gennem 12 år.

 

 

 

BjarneNæstformand: Bjarne W. Andresen
Lærer, pædagog og master i børnelitteratur.
Arbejder som støttepædagog på en folkeskole i det nordlige Aarhus og som litteraturredaktør og boganmelder på Pædagogen, som bl.a. producerer og formidler boganmeldelser til institutioner, pædagoger og studerende. Ud over det skriver han artikler og holder foredrag, primært om børnelitteratur.
Blev medlem af bestyrelsen i 2015 og administrerer Selskabets hjemmeside og vores side på Facebook.
“Min store interesse ligger på dansk børnelitteratur og på at få de gode bøger formidlet til læserne.”

Kasserer: Ahmad Mahmoud
Billede og beskrivelse er på vej!

Betina FalsingBetina Falsing
Betina er uddannet bibliotekar DB og Master i børnelitteratur, MEd fra DPU – Aarhus Universitet. I det faglige liv arbejder hun med alle aspekter af bibliotekarfaget, hvor henvendelsen er målrettet børn og unge og de involverede voksne, her forældre, pædagoger, lærere mm. Interessen for børn og unge er så stor, så hun er igang med en Master i børne- og ungdomskultur på Syddansk Universitet. Børnelitteraturen er hendes hjertebarn, og hun ser mange muligheder i at formidle denne. Især ser hun en mulighed i, at litteratur kan bruges som et middel til at udjævne kulturelle og sociale grænser, og hun arbejder gerne tæt sammen med børnene og de unge omkring litteraturforløb, ligesom hun holder foredrag for andre profesionelle, personale og forældre. Børnelitteraturen er ikke kun en faglig interesse, men et personligt engagement.

Eline portrætEline Mørch Jensen
Cand. mag i dansk og Master i Børnelitteratur. Elines masterprojekt “Hele verden ind i børneværelset” handler om den del af de danske børnebøger som fokuserer på den store verden og børns forhold i fjerne, fattige og kulturelt set fremmedartede egne af verden.
Eline har en baggrund som journalist, redaktør, oversætter, forfatter m.v. gennem mere end 20 år. Senest har hun skrevet “Elefantens blodige bug” (Jensen & Dalgaard 2015) og oversat Elif Shafaks “Honour” (Forlaget Underskoven 2014)·  Siden 2014 redaktør af fagbladet LæringsCentret (tidl. Skolebiblioteket), som udgives af Pædagogisk LæringsCenterForening.

Ellen HolmboeEllen Holmboe
Ellen Holmboe er uddannet litterat og elev fra Skolen for Børnelitteratur. Siden debuten i 2006 har hun skrevet mere end 50 børnebøger og danskbøger. Ellen tilhører gruppen af professionelle forfattere, der går nye veje. Hun er ikke kun forlagsforfatter, men prøver også kræfter med selv at udgive en del af sine egne bøger. Det har givet hende erfaring med alt fra redaktion og produktion til pr og udlandssalg, på godt og ondt. Hendes engagement i læselyst gælder ikke kun forfatterskabet, men udmønter sig i konkrete tiltag, herunder online læselystkampagnen GratisBørnebøger, som hun har været medinitiativtager til. Og så er hun en passioneret, forslugen bogorm.

JB_hel_figur_1Janne Bech 
Janne har været medlem af bestyrelsen siden 2012. Hun er arkitekt, pt ansat i Dansk Røde Kors; men hun er nok bedre kendt i denne kreds som den der har etableret og står for Bibiana i Danmark.

 

 

Kasper KøbkeKasper Købke
Billedkunstner og foredragsholder, der tegner hyper-realistiske og store værker. Kasper har gennem mange år arbejdet aktivt for, at udbrede tegning og kreativitet til børn og unge gennem sine ’More Than Lines’-projekter, både i ind- og udland. Kasper har ligeledes været konferencier ved flere lejligheder. Kasper har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods Hans Prisen 2016 for sin H.C. Andersen-eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse kunsttegninger. I 2010 blev Kasper ligeledes kåret til årets kunsttalent i Danmark. Kasper er også medlem af styrelsen i Dansk forfatterforenings Illustratorgruppe, samt sidder i indstillingsudvalget til Kulturministeriet illustratorpris.

iPhone Image FE3A90Kent Poulsen
Lærer og skolebibliotekaruddannet/skolebibliotekskonsulent. Konsulent og anmelder gennem en årrække ved tidskriftet “Børn og Bøger”. Medlem af Biblioteksrådet – rådgivende organ for Kulturstyrelsen. Næstformand i Pædagogisk LæringsCenterforening – PLCF – region Nordsjælland. Medlem af regionalt konferenceudvalg for Hovedstaden og Nordsjælland under PLCF. Medlem af nationalt konsulentkonferenceudvalg under Pædagogisk LæringsCenterforening.

Michèle Simonsen
Voksede op i Frankrig. Som 21-årig flyttede hun til England og fem år senere til Danmark. Hun har været lektor ved Københavns Universitet, først ved Romansk Institut og senere ved Institut for Folkloristik. Hun har skrevet bøger og artikler om folkedigtning –folkeeventyr, sagn, folkeviser m.fl., festtraditioner og folkelige ritualer. Hun er også børnebogsforfatter og har udgivet 24 børnebøger på dansk og på fransk i næsten alle genrer.​

 

Vibeke ArildsenVibeke Arildsen
Vibeke Bruun Arildsen er uddannet cand.mag. i dansk og teatervidenskab. Hun har skrevet fire ungdomsromaner, tre af dem er historiske romaner (debut i 2004 på Gyldendal, seneste 2015 på Turbineforlaget). Udover at skrive oversætter hun romaner for børn og unge fra svensk, tysk og engelsk. Siden 2005 har hun været fast tilknyttet Karen Blixen Museet, hvor hun arbejder i skoletjenesten og bl.a. udvikler og afholder øvelser i kreativ skrivning for skole- og gymnasieklasser. Hun underviser også i dansk som fremmedsprog på Virksomhedsskolen. Fordybelsen i skriveprocesserne og den udadvendte formidling med direkte kontakt til børn og unge inspirerer gensidigt.