Bestyrelsen

BjarneFormand: Bjarne W. Andresen
Lærer, pædagog og master i børnelitteratur.
Støttepædagog på en folkeskole, litteraturredaktør og boganmelder på Pædagogen samt redaktør af BØRNS hverdag.
Administrerer Selskabets hjemmeside og vores side på Facebook.
“Min store interesse ligger på dansk børnelitteratur og på at få de gode bøger formidlet til læserne.” Medlem af bestyrelsen siden 2015, formand 2018.

Eline portrætNæstformand: Eline Mørch Jensen
Cand. mag i dansk og Master i Børnelitteratur. Eline har en baggrund som journalist, redaktør, oversætter, forfatter m.v. Senest har hun skrevet Elefantens blodige bug (Jensen & Dalgaard 2015) og oversat Elif Shafaks Honour (Forlaget Underskoven 2014)·  Redaktør af fagbladet LæringsCentret, som udgives af Pædagogisk LæringsCenterForening.
Medlem af bestyrelsen siden 2013. Næstformand siden 2018.

Kasserer: Ahmad Mahmoud
Maskinmester, debattør og politiker.
Forfatter af Sort land.
Medlem af bestyrelsen og kasserer 2018.

 

Betina FalsingBetina Falsing
Betina er uddannet bibliotekar DB og Master i børnelitteratur, MEd fra DPU – Aarhus Universitet. I det faglige liv arbejder hun med alle aspekter af bibliotekarfaget, hvor henvendelsen er målrettet børn og unge og de involverede voksne, her forældre, pædagoger, lærere mm. Interessen for børn og unge er så stor, så hun er igang med en Master i børne- og ungdomskultur på Syddansk Universitet. Børnelitteraturen er hendes hjertebarn, og hun ser mange muligheder i at formidle denne. Især ser hun en mulighed i, at litteratur kan bruges som et middel til at udjævne kulturelle og sociale grænser, og hun arbejder gerne tæt sammen med børnene og de unge omkring litteraturforløb, ligesom hun holder foredrag for andre profesionelle, personale og forældre. Børnelitteraturen er ikke kun en faglig interesse, men et personligt engagement. Medlem af bestyrelsen siden 2016.

Ellen HolmboeEllen Holmboe
Ellen Holmboe er uddannet litterat og elev fra Skolen for Børnelitteratur. Siden debuten i 2006 har hun skrevet mere end 50 børnebøger og danskbøger. Ellen tilhører gruppen af professionelle forfattere, der går nye veje. Hun er ikke kun forlagsforfatter, men prøver også kræfter med selv at udgive en del af sine egne bøger. Det har givet hende erfaring med alt fra redaktion og produktion til pr og udlandssalg, på godt og ondt. Hendes engagement i læselyst gælder ikke kun forfatterskabet, men udmønter sig i konkrete tiltag, herunder online læselystkampagnen GratisBørnebøger, som hun har været medinitiativtager til. Og så er hun en passioneret, forslugen bogorm. Medlem af bestyrelsen siden 2017.

Janne BechJanne Bech 
Janne Bech, direktør og kurator for BIBIANA Danmark, som er en non-profit-forening, der formidler kunst og kultur til børn. BIBIANA Danmark arbejder for at inspirere og underviser børn i kunst og kultur ved at formidle verden bedste børnebogsillustrationer gennem nytænkende udstillinger, blandt andet på det mageløse skib M/S BIBIANA som sejler rundt i hele Danmark. Janne er uddannet arkitekt og har erhvervet en bred erfaring gennem en målrettet karriere inden for udvikling af byggeri, byliv og kulturelle aktiviteter og arrangementer. Gennem årene har Janne opbygget et solidt og aktivt nationalt og internationalt netværk inden for kultur, kunst, arkitektur, byudvikling og design. Medlem af bestyrelsen siden 2012.

Janne HejgaardJanne Hejgaard
Uddannet lærer. Har siden 1980 levet af at være forfatter og foredragsholder. Har udgivet både fagbøger og romaner, især til børn. Har eget forlag. Været brevkasseredaktør i ti år og svaret på forældres spørgsmål om børn. Siden 1999 litteraturpolitisk aktiv i Dansk Forfatterforening som forkvinde for BU-Gruppen, medlem af hovedbestyrelsen og aktiv i Aarhusafdelingen. Har været medlem af Litteraturrådets BU-pulje, siddet i kulturministerens udvalg om bogens kulturpolitiske situation og været BU-repræsentant i Kunstrådets repræsentantskab. Medlem af bestyrelsen 2018.

Kasper KøbkeKasper Købke
Billedkunstner og foredragsholder, der tegner hyper-realistiske og store værker. Kasper har gennem mange år arbejdet aktivt for, at udbrede tegning og kreativitet til børn og unge gennem sine ’More Than Lines’-projekter, både i ind- og udland. Kasper har ligeledes været konferencier ved flere lejligheder. Kasper har modtaget H.C. Andersen Prisen 2017 og Klods Hans Prisen 2016 for sin H.C. Andersen-eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1.000 referencer til bl.a. H.C. Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse kunsttegninger. I 2010 blev Kasper ligeledes kåret til årets kunsttalent i Danmark. Kasper er også medlem af styrelsen i Dansk forfatterforenings Illustratorgruppe, samt sidder i indstillingsudvalget til Kulturministeriet illustratorpris. Medlem af bestyrelsen 2018.

iPhone Image FE3A90Kent Poulsen
Lærer og skolebibliotekaruddannet/skolebibliotekskonsulent. Konsulent og anmelder gennem en årrække ved tidskriftet “Børn og Bøger”. Medlem af Biblioteksrådet – rådgivende organ for Kulturstyrelsen. Næstformand i Pædagogisk LæringsCenterforening – PLCF – region Nordsjælland. Medlem af regionalt konferenceudvalg for Hovedstaden og Nordsjælland under PLCF. Medlem af nationalt konsulentkonferenceudvalg under Pædagogisk LæringsCenterforening. Medlem af bestyrelen siden 2015.